Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi
Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.
Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
IZDALA GA JE VOŽNJA: Na Primorskem s ceste spravili tovornjakarja pod vplivom drog
M.U.
-
včeraj ob 13:40
ZDRAVNIK, KI JE PERRYJU PREDPISOVAL KETAMIN, BO PRIZNAL KRIVDO: Grozi mu do 40 let zapora
U.G.
-
včeraj ob 13:03
NOVE INFORMACIJE: Psi in mačke naj bi po kopanju v Bohinjskem jezeru umrli zaradi tega
U.G.
-
včeraj ob 12:57
S PIŠTOLO ZA PASOM PRED TRGOVINO V KOPRU: Policisti so orožje našli v grmovju
U.G.
-
včeraj ob 09:42
Novo iz Slovenije
PRENOVLJEN GRAD ŠTANJEL PONOVNO ZASIJAL: V njem tudi muzej slovenskega jezika in knjige
A.P.
-
včeraj ob 20:49
O KONOPLJI NA NASLEDNJI SEJI: Zdravniki jo bodo lahko predpisovali za katerokoli stanje
A.P.
-
včeraj ob 19:58