Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
PRETRESLJIV INCIDENT V LJUBLJANSKI ŠIŠKI: Ulični obračun kot iz filma (VIDEO)
T.K.
-
včeraj ob 15:18
INCIDENT V ISTRI: Z avtomobilom zapeljal proti policistu, ta je odskočil zadnji hip
U.G.
-
včeraj ob 13:19
DRUŽINSKA DRAMA V OKOLICI KOPRA: Zaradi zemljiškega spora eno osebo odpeljali v SB Izola
M.U.
-
včeraj ob 11:44
Novo iz Slovenije
V CERKNEM SE JE OGLASILA SIRENA: Reka Cerknica poplavila, plazovi zaprli ceste (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 19:14
V REKI VIPAVI LETO DNI ZORELA LOKALNA VINA: Dobrodelna dražba bo potekala v nedeljo
N.J.
-
včeraj ob 18:31
SLOVENIJA PO ŠTEVILU ZAPORNIKOV NA DNU LESTVICE: V drugem merilu pa precej bližje vrhu
N.J.
-
včeraj ob 17:33
BO DOVOLJ FINANC? Sežana naj bi še letos začela graditi center urbanih športov
T.K.
-
včeraj ob 12:54