Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TRIJE MOŠKI OMAMILI IN SPOLNO ZLORABILI ŠOLARKO: Zvabili so jo v avto na parkirišču trgovine
U.G.
-
včeraj ob 12:45
Novo iz Slovenije
ZAŽIVELA DIREKTNA ŽELEZNIŠKA POVEZAVA MED LJUBLJANO IN PULJEM: Postanek tudi v Divači
A.P.
-
včeraj ob 18:59
GOSTINSKI DELAVCI V HITU OPOZORILNO STAVKAJO: Uprava naj bi porušila plačna razmerja
A.P.
-
včeraj ob 16:35
PETROL NAPOVEDAL ZAPIRANJE PRODAJNIH MEST: Ustavljajo tudi naložbe v Sloveniji
A.P.
-
včeraj ob 15:10
NOVA REGULACIJA UDARILA PO PETROLU: Dobiček bo oklestila v višini do 30 milijonov evrov
U.G.
-
včeraj ob 09:00