September bo v Izoli obarvan z bakalajem oz. polenovko na belo, ki predstavlja nepogrešljiv del hladnih istrskih predjedi. Od danes pa vse do 26. septembra bo 14 izolskih gostiln v okviru dnevov bakalaja ponujalo izvirne menije s to jedjo, so zapisali v Turističnem združenju Izola.
V IZOLO NA RAZVAJANJE BRBONČIC: September bo obarvan z bakalajem
Izola
Sezono kulinaričnih akcij so v Izoli junija otvorili z dnevi domačih pedočev oz. klapavic, po vročem poletju pa si bodo obiskovalci Izole lahko privoščili bakala.
Dnevi bakalaja so v letošnjem letu druga kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združujejo izolski gostinci.
Bakala je lahko veliko več kot ribji namaz, poudarjajo v turističnem združenju in dodajajo, da si brez bakalaja obiska istrskih restavracij skoraj ne znamo predstavljati, saj velja za nepogrešljivo predjed.
Komentiraj
Imperio |
12 .09. 2021 ob 18: 40
-1
Pridemo v Izolo
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
Novo iz Slovenije
ZASILNI PRISTANEK NA MANGARTU: Na poti v Portorož je letalo obstalo med drevesi (FOTO)
N.J.
-
1.5.2025 ob 18:51
TRADICIONALNA BUDNICA PREDČASNO ZAKLJUČENA: 'Zahvala' gre domačinu, ki je poklical 113
N.J.
-
1.5.2025 ob 11:42
NAVAL LJUDI PROTI MORJU: Zastoji na primorski avtocesti, hitri cesti in od Kopra proti Dragonji
N.J.
-
1.5.2025 ob 10:43