Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.
TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus
Trendi
Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.
Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
"Z DELOM NADALJUJEMO": Večje število hišnih preiskav, tudi na območju PU Koper
U.G.
-
danes ob 16:17
Novo iz Slovenije
PROMETNI KAOS PROTI OBALI: Prišlo je tudi do izpada sistema za vodenje prometa (FOTO)
M.U.
-
danes ob 13:32
MISTERIOZNA ZASTRUPITEV PSOV: Opravili monitoring, Bohinjsko jezero je varno za kopanje
A.S.
-
danes ob 11:50
PRENOVLJEN GRAD ŠTANJEL PONOVNO ZASIJAL: V njem tudi muzej slovenskega jezika in knjige
A.P.
-
včeraj ob 20:49