Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
MANSARDA POPOLNOMA UNIČENA: S požarom se je borilo 50 gasilcev, eden poškodovan (FOTO)
N.J.
-
danes ob 18:40
V SPLITU PRED DERBIJEM IZBRUHNIL MNOŽIČNI PRETEP: Med poškodovanimi tudi policist (VIDEO)
N.J.
-
včeraj ob 18:40
Novo iz Slovenije
'BLOKADA' PRIMORSKE AVTOCESTE: Zaradi zastojev približno uro in pol zamude (FOTO)
N.J.
-
danes ob 18:06
SKOČILI SMO ZA PET MEST VIŠJE: Slovenija se je s tem povsem približala najbolj razvitim državam
A.S.
-
2.5.2025 ob 11:31