Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
"Z DELOM NADALJUJEMO": Večje število hišnih preiskav, tudi na območju PU Koper
U.G.
-
danes ob 16:17
Novo iz Slovenije
PROMETNI KAOS PROTI OBALI: Prišlo je tudi do izpada sistema za vodenje prometa (FOTO)
M.U.
-
danes ob 13:32
MISTERIOZNA ZASTRUPITEV PSOV: Opravili monitoring, Bohinjsko jezero je varno za kopanje
A.S.
-
danes ob 11:50
PRENOVLJEN GRAD ŠTANJEL PONOVNO ZASIJAL: V njem tudi muzej slovenskega jezika in knjige
A.P.
-
včeraj ob 20:49