Zakol prašiča v času od decembra pa vse tja do februarja, odvisno od polne lune, je bil za vsako družino poseben dan, neke vrste domač praznik. Pri tem opravilu so sodelovali vsi člani družine. Medtem ko so moški rezali prašičje meso na dele za različno uporabo, so se ženske lotile priprave kosila, ki je bilo vedno iz svežih svinjskih jeter s polento.
Potrebujemo:
Sveža svinjska jetra (količinsko po želji), večjo čebulo, oljčno olje, belo vino (malvazijo), sol, poper in krušne drobtine po potrebi.
Priprava:
Na oljčnem olju popražimo na sesekljano čebulo, da porumeni. Med tem narežemo svinjska jetra. Ko je čebula dobro prepražena, dodamo narezana jetra in mešamo. Ko jetra spremenijo barvo, dolijemo vino in kuhamo, da izhlapi. Na koncu dodamo sol in poper ter še malo pokuhamo. Po želji lahko jed zgostimo z žličko drobtin. Tako pripravljena jetra ponudimo še topla s polento.
Dober tek!
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TRIJE MOŠKI OMAMILI IN SPOLNO ZLORABILI ŠOLARKO: Zvabili so jo v avto na parkirišču trgovine
U.G.
-
včeraj ob 12:45
Novo iz Slovenije
ZAŽIVELA DIREKTNA ŽELEZNIŠKA POVEZAVA MED LJUBLJANO IN PULJEM: Postanek tudi v Divači
A.P.
-
včeraj ob 18:59
GOSTINSKI DELAVCI V HITU OPOZORILNO STAVKAJO: Uprava naj bi porušila plačna razmerja
A.P.
-
včeraj ob 16:35
PETROL NAPOVEDAL ZAPIRANJE PRODAJNIH MEST: Ustavljajo tudi naložbe v Sloveniji
A.P.
-
včeraj ob 15:10
NOVA REGULACIJA UDARILA PO PETROLU: Dobiček bo oklestila v višini do 30 milijonov evrov
U.G.
-
včeraj ob 09:00