Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
INCIDENT V ISTRI: Z avtomobilom zapeljal proti policistu, ta je odskočil zadnji hip
U.G.
-
danes ob 13:19
DRUŽINSKA DRAMA V OKOLICI KOPRA: Zaradi zemljiškega spora eno osebo odpeljali v SB Izola
M.U.
-
danes ob 11:44
Novo iz Slovenije
V CERKNEM SE JE OGLASILA SIRENA: Reka Cerknica poplavila, plazovi zaprli ceste (FOTO)
N.J.
-
danes ob 19:14
V REKI VIPAVI LETO DNI ZORELA LOKALNA VINA: Dobrodelna dražba bo potekala v nedeljo
N.J.
-
danes ob 18:31
SLOVENIJA PO ŠTEVILU ZAPORNIKOV NA DNU LESTVICE: V drugem merilu pa precej bližje vrhu
N.J.
-
danes ob 17:33
BO DOVOLJ FINANC? Sežana naj bi še letos začela graditi center urbanih športov
T.K.
-
danes ob 12:54
CENE POGONSKIH GORIV OPOLNOČI SKORAJ BREZ SPREMEMB: Pocenilo pa se bo kurilno olje
A.P.
-
danes ob 12:39